رئیس عمومی اداره هوانوردی ملکی و هیئت تخنیکی همراه شان، از طرف مقامات و مردم فرهنگی و صلحدوست ولایت بامیان در میدان هوایی شهید وحدت ملی عبدالعلی مزاری مورد استقبال گرم و باشکوه قرار گرفت.
داکتر محمدقاسم وفایی زاده و هیئت تخنیکی همراه شان طی سفر سهروزهشان به ولایت بامیان به برنامهها و محافل که از طرف کارمندان حکومتی و جوانان فرهنگی بامیان دایر گردیده بود، اشتراک و صحبت نمودند.
هدف از این سفر، بررسی وضعیت و مشکلات میدان هوایی فعلی و بررسی امکان احداث میدان هوایی جدید در ولایت باستانی بامیان بهمنظور توسعه سکتور توریزم در این ولایت باستانی و فراهمسازی سهولتهای لازم ترانسپورت هوایی عنوان میشود.
رئیس اداره هوانوردی ملکی طی ملاقات که با سید انور رحمتی، والی ولایت بامیان، معاون والی، اعضای شورای ولایتی، کارمندان میدان هوایی شهید مزاری، فرهنگیان و جوانان دانشگاه، اساتید دانشگاه و موسفیدان و بزرگان بامیان داشتند، پیشنهادها و خواستهای مردم بامیان را استماع نموده و در مورد اهداف و برنامههای اداره هوانوردی ملکی در جهت معیاری سازی خدمات در تمام میدانهای هوایی کشور و معیاری سازی میدانهای هوایی و آوردن اصلاحات در سکتور هوانوردی ملکی، ترمیم میدان هوایی موجود و اعمار میدان هوایی معیاری در ولایت بامیان و سایر موضوعات مختلف صحبت نمود.
داکتر محمدقاسم وفایی زاده، در جریان سفرش به شهر باستانی بامیان در جمع مردم علم پرور این ولایت، گفت با توجه به اهمیت توریستی این شهر باستانی، اعمار میدان هوایی جدید با معیارهای سازمان بینالمللی هوانوردی ملکی از ضرورتهای مهم مردم بامیان و دولت افغانستان میباشد.
رئیس اداره هوانوردی ملکی در سخنرانیاش در جمع اساتید دانشگاه، علما، موسفیدان و جوانان فرهنگی بامیان گفت، توسعه سکتور هوانوردی ملکی زمانی میسر است که صنعت تولید تروریزم جایش را به ترغیب توریزم بدهد. صلح کلید توسعه است و زمینههای سرمایهگذاری را فراهم میسازد.
داکتر محمدقاسم وفایی زاده گفت، کار ترمیم میدان هوایی موجود به ارزش بیش از 4 میلیون افغانی بهزودی آغاز میگردد. وی در این سفر، همراه تیم تخنیکی اداره هوانوردی ملکی، دشت شهیدان، شیبرتو، دیوال بست، زارین و چمن را از نزدیک موردمطالعه و بررسی قرار داده و در جمع مردم بامیان گفت، ساحات موردنظر، موردمطالعه و بررسی قرارگرفته است و این هیئت تلاش مینمایند تا امکانسنجی لازم جهت ساخت میدان هوایی معیاری در ولایت بامیان صورت گرفته و بعد از بررسی دقیق این هیئت، در یکی از ساحات موردنظر، میدان هوایی جدید اعمار میگردد.
رئیس اداره هوانوردی ملکی تصریح کرد که با شناسایی و تأیید یکی از ساحه های موردنظر بهعنوان ساحه مناسب، میدان هوایی فعلی بامیان نیز به آنجا منتقل میشود؛ چون میدان هوایی فعلی ازیکطرف در ساحه مسکونی واقعشده و از سوی دیگر نشستوبرخاست طیارات، ساحات و آبدات تاریخی را متأثر میسازد. وی افزود؛ اگر محدودیتهای جغرافیایی وجود نداشته باشد، اداره هوانوردی ملکی در نظر دارد که یک میدان هوایی بینالمللی با معیارهای سازمان بینالمللی هوانوردی ملکی، در بامیان ساخته شود.
داکتر محمدقاسم وفایی زاده گفت که اگر در بررسیهای تازهاش موفق شود و یکی از ساحه های موردنظر که مطالعه ابتداییاش انجامشده را بهعنوان ساحه مناسب برای میدان هوایی جدید شناسایی کند، تلاش میکند که آن را در بودجه سال 1400 شامل سازد. وی افزود؛ اگر هیچیکی از ساحات مطالعه شده، معیارهای تخنیکی سازمان ایکاو را نداشته باشد، گزینه دوم، ایجاد یک میدان هوایی منطقهای در بامیان خواهد بود؛ میدانی که بینالمللی نخواهد بود؛ ولی قابلیت نشستوبرخاست پروازهای متوسط را دارا خواهد بود که از بعضی کشورهای منطقه بهصورت مستقیم به بامیان فرود آیند.
داکتر وفایی زاده، در صحبتهایش با مردم بامیان، گفت، بامیان یکی از مارکت های بزرگ زراعتی در کشور است که ازلحاظ تولیدات صنایعدستی و محلی و هم از نگاه تاریخی و گردش گری، از اهمیت خاصی برخوردار است. وی در این سفر، خطاب به مردم بامیان، گفت بر علاوه محدودیتهای جغرافیایی، محدودیتهای مالی از مشکلات دیگری است که ممکن کار عملی میدان هوایی بامیان را با تأخیر مواجه سازد؛ اما تلاش میشود که کشورهای کمککننده به تطبیق این پروژه بزرگ تشویق گردد تا از این طریق، فشارهای مالی از روی بودجهی کشور تا حدودی برداشته شود.
قابلذکر است که در این سفر، رئیس اداره هوانوردی ملکی را بشیر احمد رئوفی، رئیس عمومی میدانهای هوایی، کپتان مهدی سعیدی، مفتیش مصونیت پرواز، محمدجواد وهابزاده، نماینده دایمی افغانستان در سازمان ایکاو و انجنیر نجیب الله امرخیل، آمر ارزیابی میدانهای هوایی همراهی مینمودند.
آمریت اطلاعات و ارتباط عامه
30 سنبله 1399